Vores rejse modbære-dygtighed

Hos Paradis arbejder vi hver dag mod at blive mere bæredygtige og miljøbevidste.

Rejsen er lang, men vi tror på, at hvert lille skridt vi tager gør en forskel – også selvom vi ikke har den perfekte løsning endnu i alle de forskellige typer emballage vi bruger. 

Følg med i vores rejsepostkort nedenfor (nyeste øverst).

Rejsepostkort #9Nye papir sugerør

Hos Paradis er vi i evig søgen efter den bedste og mest bæredygtige emballage, men det er ikke altid at det er muligt, at finde emballage, der både lever op til vores krav om bæredygtighed og vores høje standarder for brugervenlighed.

Sugerør er et produkt, der, med rette, har været en del kritik af, når de ender i naturen. I løbet af 2020 overgår vi til papir-sugerør. 

Vi har søgt vidt og bredt efter et godt, bæredygtigt sugerør. For milkshakes skal drikkes med sugerør – synes vi. Vi har fundet et godt papirsugerør. Men selvfølgelig er papirsugerør endnu ikke så brugervenlige som plastik.

 

Rejsepostkort #8Nye papir-skeer

I 2019 skiftede vi vores traditionelle plastik-skeer ud med PLA skeer. 

I løbet af 2021 går vi skridtet videre med nye skeer i sammenpresset papir, der er bionedbrydelige og kan genanvendes som papir (hvis de er rene). 

Rejsepostkort #7Poser i FSC mærket ubleget papir

I sommeren 2019 begyndte vi at bruge vores nye, flotte poser i FSC-mærket, ubleget papir. Vi ville blive så glade hvis du sorterer posen som papir, når du er færdig med at bruge den.

Rejsepostkort #6Bokse

Vi får mange spørgsmål om vores is-bokse. Her er lidt svar.

Det er ikke muligt at sælge vores is to-go direkte fra isdisken uden at bruge en stærkt isolerende boks, da isen i isdisken ikke er dybfrossen, men blød og cremet og lige til at spise. Og her mener vi EPS/flamingo er det eneste rigtige materiale at bruge lige nu, da forskellige “BIO” materialer ikke er certificeret komposterbare

  • De sorte indlæg er lavet af genbrugt plast (RPET) og kan skylles og sorteres som plast.
  • Pap-omslaget er Cradle-to-cradle certificeret, FSC certificeret og klimaneutral. Sorteres som papir. 
  • Selve boksen er lavet af EPS/flamingo og består af 98% luft. Dette materiale skal fra sommeren 2021 sorteres som plastik.  EPS/Flamingo kan genanvendes 100% til nye EPS/Flamingo-produkter. 

Rejsepostkort #5Bære-dygtige isbægere

I foråret 2019 er vi begyndt at indfase nye isbægere, efterhånden som vi løber tør for vores gamle bægere. Bægerne er lavet af bambus-papir og er certificerede komposterbare.

Bægerne kan i princippet genbruges efter grundig rengøring, men ikke i Danmark endnu. Derfor skal de i rest-affald eller kan ved de helt rette forhold hjemmekomposteres. 

I 2020 skiftede vi belægningen i bægerne fra PLA til en vandbaseret belægning. 

Rejsepostkort #4Milkshake-bægere i genbrugt plast

Fra foråret 2019 er vi begyndt at indfase nye milkshake-bægere og låg i vores butikker. Bægerne er lavet af genbrugt plastik (RPET).  Vi er dermed med til sikre at det plast, der bliver sorteret til genbrug, indgår i nye produkter.

Når du har drukket din shake, kan bægerne igen indgå i produktionen af ny emballage, hvis de skylles og sorteres til genbrug. 

Ved at genbruge plast reduceres forbruget af jordens ressourcer og desuden er energiforbruget ved brug af genbrugt plast lavere end ved at bruge ny plast. 

Vi ville allerhelst være fri for at bruge plast og er opmærksomme på alternativer, men lige nu mener vi at genbrugt plast er det bedste valg. 

Rejsepostkort #3Fair Trade

”Fairtrade er en international mærkningsordning, hvis primære formål er at forbedre arbejds- og levevilkårene for bønder og arbejdere i Afrika, Asien og Syd- og Mellemamerika. Det sker skridt for skridt gennem handel. Desuden bliver der taget hensyn til miljøet og klimaet i produktionen. ” (Fairtrade)

Hos Paradis er blandt andet vores kaffe Fairtrade certificeret og på den måde sikrer vi at dem, der dyrker vores råvarer får en fair pris for deres varer og er med til at udvikle deres lokalområder.

Læs mere om Fairtrade her 

I Danmark arbejder vores is-sælgere under HK overenskomst.

Rejsepostkort #2Plante-baserede varianter

Det har i mange år stået højt på vores agenda, at udvikle lækre plantebaserede produkter for allergikere, veganere eller alle dem, der bare gerne vil spise mere plantebaseret, uden at gå på kompromis med den lækre smag og konsistens, som Paradis er kendt for. 

Fra første åbnings dag i 2000, har vi haft plantebaserede is-varianter i form af vores sorbeter, der alle er lavet udelukkende af vegetabilske ingredienser.* Vi bruger udelukkende ren frugt, hvilket vil sige, at vores isdiske – om sommeren især – bugner af et bredt udvalg af spændende sorbeter med en legendarisk cremet konsistens og smag af frisk frugt. Se alle vores sorbeter her.

I 2018 introducerede vi plantebaserede is varianter lavet på havredrik. Vores havrevarianter har så cremet en konsistens, at det næsten ikke er til at forstå, at de ikke er lavet som traditionelle mælkebaserede is. Alle vores butikker har minimum én variant lavet havredrik i isdisken dagligt. Se alle vores plantebaserede varianter her.

Alle vores shakes og frappe kan shakes med havredrik og havredrik kan i mange butikker vælges i kaffe-produkter. 

Vi glæder os til at arbejde videre med vores sortiment af plantebaserede varianter i årene, der kommer. 

*Dog ikke is-varianter med makroner, der indeholder æg. 

Rejsepostkort #1Økologi

”Økologiske fødevarer er fremstillet efter principper, der tager hensyn til miljø og dyrevelfærd.” (Fødevarestyrelsen) Læs mere her.

70-80%* af de råvarer vi bruger til at lave vores is, er i dag økologiske.
Hvert år introducerer vi flere og flere nye råvarer, der også er økologisk certificerede.
I 2017 overgik vi til udelukkende at benytte økologisk mælk, fløde og rørsukker i vores is.
I 2018 var mælkeprodukter, kakao og kakaomasse i vores chokolade-is, hvid chokolade og havredrik fra vores plantebaserede is, samt kaffe og hyldeblomst alle økologiske.
I 2019 har vi planlagt fremadrettet kun at benytte økologisk hasselnøddepasta i vores hasselnødde-is. 

I 2021 er vi gået i gang med at blive registreret til økologisk spisemærke. Derfor vil man ikke se anprisninger af de enkelte økologiske råvarer, men i løbet af året vil man se økologisk spisemærke på døren i mange af vores is-butikker. 

*Tal fra 2018. Baseret på antal kg. økologiske råvarer brugt ud af det samlede antal kg. råvarer (for hele kæden).